Zo werkt Dualler CMS

Iedere installatie van het Dualler CMS is maatwerk, maar de basis bestaat uit het Dashboard, Gebruikersbeheer, Paginabeheer, Mediabibliotheek & Instellingen. Aan die solide basis kunnen eenvoudig modules worden toegevoegd. Het overzicht hieronder geeft een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is, maar ook maatwerk-modules behoren tot de mogelijkheden.

Dashboard (standaard)

Het dashboard is de homepage van het Dualler CMS. Hier staan de knoppen naar de verschillende modules. Daarnaast vindt u op het dashboard een overzicht van recente aanpassingen aan de website, recente bezoeken en -indien geactiveerd- een link naar uw Google Analytics-account. 

Gebruikersbeheer (standaard)

Via het gebruikers beheer kan de hoofdgebruiker gebruikersgroepen met specifieke rechten aanmaken. In die gebruikersgroepen kan de hoofdgebruiker ook gebruikers aanmaken zodat bijvoorbeeld een medewerker wel nieuwsberichten klan plaatsen maar niet bij de rest van de website kan.

Paginabeheer (standaard)

In de module Paginabeheer ziet u een overzicht van de actuele pagina's. U kunt hier eenvoudig pagina's toevoegen, verplaatsen en verwijderen. Door een pagina aan te klikken, kunt u deze inhoudelijk aanpassen. 

Het toevoegen van inhoud aan een pagina gebeurt met een gebruiksvriendelijk blokkensysteem. U geeft aan welke soort inhoud (afbeelding, tekst, video etc.) u wilt toevoegen, het blok verschijnt en u kunt de gewenste inhoud invoegen. De bouwblokken die standaard aanwezig zijn, zijn oa. inleiding, tekst met tussenkop, tekst & afbeelding, afbeelding(en) met bijschrift, download, hyperlink, youtube/vimeo en een Call-to-action-knop (ook op dit niveau word alles op maat gekoppeld, extra soorten bouwblokken zijn natuurlijk mogelijk).

U kunt elke pagina optimaliseren voor zoekmachines (SEO) door pagina-specifieke meta-tags toe te voegen.

Mediabibliotheek (standaard)

Alle afbeeldingen en overige bestanden die u wilt gebruiken op de website, slaat u op in de intelligente mediabibliotheek van Dualler CMS. Elke afbeelding is bij uploaden te voorzien van een zoekmachine vriendelijke bestandsnaam en een alt-tag die een vaste combinatie vormt met de afbeelding, ook als de afbeelding op meerdere plaatsen in de website wordt gebruikt.

Afbeeldingen hoeven vooraf niet bijgesneden of geoptimaliseerd te worden voor online gebruik. Dualler CMS zorgt dankzij een 'image resizer' bij plaatsing automatisch voor het juiste formaat en optimaliseert de afbeelding. Mocht de uitsnede niet voldoen dan is via een integratie van een eenvoudige afbeeldingenbewerker de afbeelding bij te snijden (desgewenst naar voorgedefinieerde verhoudingen). 

Het uploaden van bestanden naar de mediabibliotheek is heel eenvoudig: via de upload-knop of door bestanden te slepen. 

Instellingen (standaard)

In de module Instellingen kunt u de algemene gegevens van de website beheren. Denk bijvoorbeeld aan de default meta-tags zoals Titel, Omschrijving en Zoekwoorden. Overigens adviseren wij voor elke pagina specifieke meta-tags te gebruiken om de vindbaarheid van de website te optimaliseren.

Onder Instellingen kunt u ook de code van uw Google Analytics-account invoeren.

Als er een formulier gekoppeld is aan de website, kunt u hier ook het e-mailadres invullen waar de mails van het formulier heen gestuurd moeten worden.

Projectenbeheer

Met de module Projectenbeheer kunt u op eenvoudige wijze een overzichtelijke  productcatalogus, portfolio of projectoverzicht opbouwen en beheren. Daarbij is het uiteraard mogelijk om de verschillende items te categoriseren.

Binnen elke categorie krijgt elk item eventueel een eigen pagina, die u eenvoudig kunt beheren volgens de systematiek van de module Paginabeheer.

Nieuwsbeheer

Met de module Nieuwsbeheer kunt u de nieuwsberichten binnen uw website beheren in vaste categorieën. Een bericht hoeft slechts één keer geplaatst of aangepast te worden om op verschillende plaatsen van de website getoond te worden. Bij het beheren van de nieuwsitems maakt u gebruik van een handig blokkensysteem om verschillende soorten content toe te passen. 

Slideshowbeheer

Steeds meer websites maken gebruik van een slider. Met de module Slideshowbeheer kunt u eenvoudig slideshows beheren voor één of meerdere pagina's. Het toevoegen en verwijderen van afbeeldingen gebeurt vanuit de mediabibliotheek. Het toevoegen of aanpassen van titels en subtitels gaat via handige invulvelden.

Veel gestelde vragen (FAQ) beheer

Met deze module kunt u een sectie Veel gestelde vragen (FAQ) op een website beheren. Het invoeren en aanpassen van vragen en antwoorden gaat via handige invulvelden. 

Fotoalbumbeheer

Met deze module kan eenvoudig een fotoalbum met meerdere subalbums aangemaakt worden op een vaste plek in de site. Het is ook mogelijk een fotoalbum op een contentpagina op een willekeurige plek te zetten door middel van een extra bouwblok.

Zoekfunctie om alle content op de site te doorzoeken

Met deze module word de volledige inhoud van de site doorzocht. Het zoekresultaat word overzichtelijk gepresenteerd per soort pagina.

Google Maps kaart met custom pointer

Met deze module maakt u het bezoekers van de website eenvoudig om de locatie van uw organisatie te vinden. Automatisch wordt de juiste kaartuitsnede getoond en de saaie standaard rode pointer van Google kan vervangen worden door een custom pointer met bijvoorbeeld het eigen logo. 

Contactformulier

Deze module zorgt ervoor dat ingevulde contformulieren op het juiste e-mailadres worden afgeleverd.